Μια συνταγή με άρωμα ανατολής.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ φάβα
- 500 γρ κρεμμύδια ξερά
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- 1/2 κ.γ κύμινο
- 1 κ.γ κάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- νερό
- αλάτι, πιπέρι
- 2 λεμόνια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Πως την φτιάχνουμε:
Μουλιάζουμε τη φάβα για αρκετές ώρες ώστε να μειώσουμε το χρόνο μαγειρέματος
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε κόψει σε φετάκια. Προσθέτουμε τις δάφνες, αλάτι, κύμινο και κάρι. Σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα το κρεμμύδια και προσθέτουμε το σκόρδο
Αφού έχουμε σoτάρει τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη φάβα και βραστό νερό. Προσοχή με το νερό ώστε να μη βγει νερουλή. Θα πρέπει να κοιτάμε το φαγητό και να προσθέτουμε το νερό λίγο-λίγο
Μετά από περίπου 20 λεπτά δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή κάποιο από τα μπαχαρικά. Αφαιρούμε τις δάφνες και αλέθουμε με το ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι και το χυμό από 2.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.