Θα σας θυμίσει την γνωστή τυροκαφτερή.
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ ρεβύθια βρασμένα
- 8-10 πιπεριές Φλωρίνης
- ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- 2 σκ σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- 2 κ.σ αποξηραμένο κρεμμύδι
- καπνιστή πάπρικα ή/και μπούκοβο
- ελαιόλαδο
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Προαιρετικά ώστε να θυμίζει πίτσα
- αποξηραμένο βασιλικό
- 2 κ.σ διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα
- 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
Πως το φτιάχνουμε:
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό για 12 ώρες τουλάχιστον
Ετοιμάζουμε πρώτα τα ρεβύθια. Αλλάζουμε 2 φορές το νερό στο οποίο βράζουν και τα μαγειρεύουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμα, περίπου 30 λεπτά δηλαδή
Ετοιμάζουμε τις πιπεριές. Τις πλένουμε, τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 σε αέρα για 30 λεπτά
Στη συνέχεια, και ενώ είναι ακόμα ζεστές οι πιπεριές, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αυτό το κάνουμε για να "ιδρώσουν" και να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ότι χρειάζεται ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Διατηρούμε στο ψυγείο σε τάπερ.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.