Μια ιδέα νόστιμη και θρεπτική.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ κόκκινες φακές
- 2 μεγάλες χούφτες ρύζι basmati
- 1 πολύ μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1 πολύ γεμάτο κ.γ κάρι
- 1/2 κ.γ κύμινο
- 1 συσκευασία χυμό ντομάτας (500 γρ)
- ελαιόλαδο κατά βούληση
- αλάτι, πιπέρι
- βραστό νερό
Πως τις φτιάχνουμε:
Μουλιάζουμε τις φακές για 8 ώρες
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στην οποία έχουμε προσθέσει ελαιόλαδο
Προσθέτουμε το αλάτι, τα φύλλα δάφνης, το κάρι και το κύμινο
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο το οποίο έχουμε περάσει από την πρέσα ώστε να λιώσει και το ρύζι
Έπειτα προσθέτουμε τις φακές, το χυμό ντομάτας και βραστό νερό
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 - 20 λεπτά
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής