Ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ ξερά φασόλια
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 4 κλωναρακια σέλερι και από το 1 και τα φύλλα
- Ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κ.γ κάρι
- μια τσιμπιά κίμινο
- χυμό λεμονιού
- 500 γρ χυμό ντομάτας
Πως την φτιάχνουμε:
Βάζουμε τα φασόλια να μουλιάσουν σε αλατισμένο νερό για 12 ώρες
Ξεκινάμε να βράζουμε τα φασόλια. Μόλις αρχίζουν να βγαίνουν οι πρώτοι αφροί, σουρώνουμε, ξεπλένουμε και αλλάζουμε το νερό. (Εγώ το κάνω 2 φορές)
Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν. Μετά από 20 - 25 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το αλάτι
Μετά από 10-15 λεπτά ξεκινάμε να κόβουμε τα λαχανικά μας. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά και έπειτα προσθέτουμε τα καρότα και τις πιπεριές.
Μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στα φασόλια, συμπληρώνουμε με λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται και προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σέλερι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού, ωμό ελαιόλαδο και λίγο μπούκοβο ή γλυκιά πάπρικα
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής