Εύκολο, πεντανόστιμο και υγιεινό.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 500 γρ αλεύρι
- 70-100 γρ ελαιόλαδο
- τουλάχιστον 20 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 30 γρ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- 220 γρ νερό
Για τη γέμιση:
- 250 γρ κρεμμύδι ξερό
- 150 γρ λάχανο άσπρο
- 150 γρ καρότο
- 4- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- λίγο κύμινο
- λίγο κάρυ
- ελάχιστο τζίντζερ
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Πως τα φτιάχνουμε:
Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε, ζυμώνουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετούμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και φοράμε γάντια μιας χρήσης και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια. Τρίβουμε στον τρίφτη το λάχανο και το καρότο αλατίζουμε και σοτάρουμε τα λαχανικά μας για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη λαμαρίνα του φούρνου.
Ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε με ένα μεγάλο ποτήρι (χρησιμοποίησα μπύρας), γεμίζουμε τα πιτάκια και τα τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μικρό μπολάκι, βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και μια κουταλιά νερο, ανακατεύουμε και αλοίφουμε τα πιτάκια μας. Ψήνουμε για 25 λεπτά
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής