Μια συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας.
Τι θα χρειαστούμε:
Για την μπισκοτένια βάση:
- 150 γρ χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς κουκούτσι)
- 100 γρ αμύγδαλα
- 50 γρ καρύδια
- 50 γρ λάδι καρύδας λιωμένο
- 1 γεμάτη κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- 50 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
Για τα τριαντάφυλλα:
- 4-5 κόκκινα μήλα
- χυμό από 2-3 πορτοκάλια (χρησιμοποίησα και σαγκουίνι)
- ζάχαρη καρύδας
- κανέλα τριμμένη
- 50 γρ λάδι καρύδας
Πως τα φτιάχνουμε:
Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη μας. Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας ώστε να λιώσει.
Θρυμματίζουμε τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ και τους τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Λιώνουμε τους χουρμάδες και τους τοποθετούμε στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Παίρνουμε αντικολλητικό χαρτί, κόβουμε 4 λεπτές λωρίδες με πλάτος περίπου 4-5 εκ. και στη συνέχεια την κάθε λωρίδα σε 3 ίσα μέρη. Τα τσαλακώνουμε και στη συνέχεια τα ανοίγουμε και τα τοποθετούμε ένα-ένα, στη θήκη για τα μάφιν.
Στίβουμε τα πορτοκάλια και τοποθετούμε τον χυμό τους σε ένα βαθύ μπολ. Χρησιμοποίησα και ένα σαγκουίνι που έχει κόκκινο χρώμα ώστε να χρωματιστούν ελαφρά τα μήλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χυμό από ρόδι.
Πλένουμε καλά τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια καθαρίζουμε το κάτω μέρος. Δεν βγάζουμε τα κουκούτσια για να μη χαλάσουμε το σχήμα τους .
Χρησιμοποιούμε το μαντολίνο και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Το κόβουμε από τη μικρή τους πλευρά. Αν δεν έχετε μαντολίνο και επιλέξετε να τα κόψετε με μαχαίρι θα χρειαστεί να βάλετε και βραστό νερό στα μήλα και να τα καλύψετε με μεμβράνη.
Καθαρίζουμε τα μήλα από τα κουκούτσια που μπορεί να έχουν κάποιες φετούλες και τα τοποθετούμε στο μπολ με το χυμό πορτοκαλιού και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα
Βγάζουμε τη μπισκοτένια βάση από το ψυγείο, παίρνουμε μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας, το πλάθουμε σε κεφτεδάκι, το πατάμε να γίνει λεπτό μπισκότο και το τοποθετούμε στην κάθε θήκη, διορθώνοντας τις άκρες. Μετά από τα 6-7 μπισκότα θα κολλάει στα χέρια μας. Τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε και συνεχίζουμε
Για κάθε τριαντάφυλλο χρειαζόμαστε περίπου 20-25 φέτες μήλου.
Λιώνουμε λάδι καρύδας και πασπαλίζουμε το κάθε τριαντάφυλλο με κανέλα Κεϋλάνης, ζάχαρη καρύδας και από 1.κ.σ λάδι καρύδας. Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 20-25 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ακόμη αρκετά μαλακά, τραβάμε τα χαρτάκια, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και να σκληρύνουν.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής