Ένα από τα πιο εύκολα και πιο νόστιμα γλυκά!
Τι θα χρειαστούμε:
- 250 γρ βούτυρο
- 450 γρ μουστοκούλουρα ή πτί μπέρ
- 350 γρ κουβερτούρα λιωμένη ή γάλακτος
- 1κ.τ.γ κανέλα
- 2 φλυτζάνια καρύδια ή φουντούκια ή φυστίκια αιγίνης χοντροκομμένα
- 3κ.τ.σ κακάο σκόνη
- 500-600 γρ κουβερτούρα λιωμένη για την επικάλυψη
- 200 γρ καρύδα τριμμένη (προαιρετικά)
Πως τις φτιάχνουμε:
Λιώστε το βούτυρο σε ενα κατσαρολάκι και αφήστε στην άκρη. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπαίν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 30΄΄σε κομματάκια.
Σπάστε τα μουστοκούλουρα (όχι να λιώσουν) με το χέρι και βάλτε σε ενα μπόλ. Στη συνέχεια προσθέστε στα μουστοκούλουρα τα 350 γρ λιωμένη σοκολάτα, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα, τα καρύδια και το κακάο. Ανακατέψτε καλά και απλώστε σε δυο διαφορετικές λαδόκολλες και φτιάξτε 2 μπαστούνια στο μέγεθος που θέλετε.
Έπειτα τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου και ανοίγετε τη λαδόκολλα και κόβετε σε φέτες 2 εκ. περίπου. Απλώνετε τις φέτες σε μια σχάρα και ρίχνετε λιωμένη σοκολάτα απο πάνω μέχρι να καλυφθούν και απο τις δυο πλευρές και τις βάζετε ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com