Μια κυπριακή συνταγή που θα λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 750γρ κιμά( ½ μοσχαρίσιο και ½ χοιρινό)
- 1-2 μπόλιες αρνίσιες ή χοιρινές
- 500γρ ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στραγγισμένη
- 250γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σωταρισμένο
- 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- αλάτι
- λίγο ξύδι
- 3γρ γαρύφαλλο
- 3γρ κανέλα
- 6γρ μοσχοκάρυδο
- 6γρ κύμινο
- 3γρ κάρδαμο
- 6γρ κόλιανδρο
- 3γρ πιπερόριζα
- 3γρ πάπρικα
Πως τις φτιάχνουμε:
Πλένετε τις μπόλιες σε χλιαρό νερό με αλάτι και ξύδι.
Τις στραγγίζετε και τις κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια,6 Χ 6 εκατοστά.
Σε ενα μπώλ ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά.
Ζυμώνετε τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη και ρίχνετε και το μείγμα των μπαχαρικών και ανακατεύετε πολύ καλά.
Πλάθετε μεγάλα σουτζουκάκια και τυλίγετε το καθένα σε ενα κομμάτι μπόλια.
Τα ψήνετε σε σιγανή σχάρα και τα σερβίρετε ζεστά.
Μπορείτε να τα περάσετε και σε σουβλάκια και να τα ψήσετε ψηλά στη σχάρα για να μην ακουμπάνε και κολλήσουν.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com