Γιατί το μυστικό στην πίτσα, είναι στο ζυμάρι!
Τι θα χρειαστούμε:
- 750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 375 ml νερό 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 35 γρ ηλιέλαιο
- 35 γρ γάλα εβαπορέ
- 15 γρ ζάχαρη
- 8 γρ αλάτι
Πως το φτιάχνουμε:
Βάλτε λίγο απο το νερό,με τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ενα μπώλ και αφήστε το για 10΄περίπου να δουλέψει η μαγιά.
Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι,το ηλιέλαιο και το εβαπορέ,να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και στη συνέχεια ρίξτε και το μείγμα με τη μαγιά.
Αφήστε το στην άκρη σκεπάζοντας το με μια πετσέτα για μισή ώρα τουλάχιστον.
Όταν το ζυμάρι σας ειναι έτοιμο χωρίστε το στα δυο και ανοίξτε με τη βοήθεια του πλάστη στον πάγκο σας δυο πίτσες πάχους 2εκ.βάλτε και απ’τις 2 μεριές αλεύρι για να μη κολλάει στον πάγκο σας.
Το ζυμάρι αυτό θέλει περίπου 13 λεπτά ψησίματος στους 200 βαθμούς(αναλόγως και τα υλικά που βάζετε στη πίτσα)
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com