Μια τούρτα που όμοιά της δεν έχετε ξαναφάει!
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση:
- 300 γρ φουντούκια
- 300 γρ χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς το κουκούτσι)
- μια τσιμπιά κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
Για τη μους:
- 3 ώριμα αβοκάντο (300-350 γρ γραμμάρια)
- 250 ml γάλα καρύδας
- 100 γρ κακάο
- 350 σιρόπι αγαύης
- 1 κοφτό κ.γ φυσική βανίλια
Για την γκανάζ:
- 250 γρ κουβερτούρα
- 250 ml φυτική κρέμα
Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
- 60 γρ φουντούκια
- 3 κ.σ σιρόπι αγαύης
Πως την φτιάχνουμε:
Ξεκινάμε βάζοντας τους χουρμάδες και τα φουντούκια να μουλιάσουν στο νερό. Στη συνέχεια ξεκινάμε να συγκεντρώσουμε τα υλικά και τα σκεύη που θα χρειαστούμε .
Χτυπαμε τα φουντούκια στο μπλέντερ για μέχρι να γίνουν σκόνη. Τοποθετούμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλoιφή. Τοποθετούμε τους χουρμάδες στα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι μας και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά για τη μους και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε βανίλια ή σιρόπι αγαύης σύμφωνα με τα γούστα μας .
Προσθέτουμε τη μους πάνω από τη βάση με τα φουντούκια και τους χουρμάδες, στρώνουμε καλά και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Μετά από 3-4 ώρες φτιάχνουμε τη γκανάζ. Ζεσταίνουμε ελαφρώς σε ένα κατσαρολάκι τη φυτική κρέμα και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
Όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τη γκανάζ πάνω από τη μους και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Τέλος θα φτιάξουμε τα καραμελωμένα φουντούκια με τον πιο γρήγορο τρόπο. Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε τα φουντούκια, τα σπάμε ελαφρώς αν θέλουμε και στο μέγιστο της κουζίνας, χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ύλη, καβουρντίζουμε τα φουντούκια. Κουνάμε το τηγάνι ώστε να καβουρδιστούν απ'όλες τις πλευρές και στο τέλος προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1-2 λεπτά
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής