Η υγιεινή version των ντόνατς.
Τι θα χρειαστούμε:
- 150 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα κίτρινο για ζυμωτό ψωμί)
- 100 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
- 50- 70 γρ ζάχαρη καρύδας
- 12 γρ - 1 γεμάτη κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϊλάνης)
- 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
- μια τσιμπιά τριμμένο μπαχάρι
- μια τσιμπιά τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 120 γρ λάδι καρύδας λιωμένο
- 130 γρ χυμό από πορτοκάλι
- 2 κ.γ baking powder
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Πως τα φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι
Αν έχουμε φόρμα για ντόνατ την χρησιμοποιούμε. Εναλλακτικά, είτε κάνουμε μόνοι μας μια κατασκευή, είτε χρησιμοποιούμε καραμελόχαρτα και φόρμα για μάφιν.
Ψήνουμε τα ντόνατ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12-14 λεπτά. Τα μάφιν θέλουν 3-4 λεπτά περισσότερο
Tips:
-Αν δε σας αρέσει το πορτοκάλι μην προσθέσετε το ξύσμα. Οι περισσότεροι που δοκίμασαν τα ντόνατ μου έκαναν αυτή την παρατήρηση.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής