Μια συνταγή για να κάνετε τις ωραιότερες πίτες!
Τι θα χρειαστούμε:
- 6 φλ. αλεύρι
- ½ φλ ελαιόλαδο
- 2κ.τ.σ χυμό λεμονιού
- 2κ.τ.σ κορν φλάουρ
- λίγο αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
- νερό χλιαρό
- 1κ.τ.σ αλάτι
Πως την φτιάχνουμε:
Ρίχνετε το αλεύρι και το αλάτι σε μια λεκάνη.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο,το χυμό λεμόνιου,ανακατεύετε και ρίχνετε λίγο λίγο χλιαρό νερό.
Τα ζυμώνετε,ωσπου να αρχίσει να σχηματίζεται μια ζύμη απαλή που να ανοίγεται σε φύλλο.
Την αφήνετε σκεπασμένη ½ ώρα και στη συνέχεια τη χωρίζετε σε μπάλες
Πασπαλίζετε ενα τραπέζι με λίγο αλεύρι,βάζετε τις μπάλες της ζύμης,τις πασπαλίζετε με κορν φλάουρ και με τον πλάστη ανοίγετε φύλλα.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com