Η συνταγή για την σως που αγαπάμε οι περισσότεροι.
Τι θα χρειαστούμε:
- ½ κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
- 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
- 1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- 3 αβοκάντο
- 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.γ αλάτι
- 1 λάιμ το χυμό του
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ντομάτα κομμένη μικρό καρεδάκι
- 1κ.τ.γ κύμινο
Πως την φτιάχνουμε:
Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Ανοίξτε την πιπεριά στη μέση και βγάλτε τα σπόρια και ψιλοκόψτε, σχεδόν να λιώσει, αφήστε όλα τα ψιλοκομμένα στην άκρη του ξύλου που κόβετε. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τον κόλιανδρο, και την ντομάτα αλλα μόνο το εξωτερικό της χωρίς τα σπόρια. Αναμείξτε όλα τα υλικά και αφήστε στην άκρη.
Ανοίξτε τα αβοκάντο στη μέση κάθετα με ένα μαχαίρι, χτυπήστε με το μαχαίρι το κουκούτσι και τραβήξτε για να βγει. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε και το αβοκάντο και αναμείξτε όλα τα υλικά στο ξύλο σας,ψιλοκόψτε και από πάνω λίγο για να ενωθούν ολα τα υλικά.
Όπως ειναι απλωμένα τα υλικά προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και κύμινο και το λάιμ το οποίο βοηθάει να μη μαυρίσει το αβοκάντο. Σερβίρετε μετά απο μισή ώρα που θα το έχετε στο ψυγείο με νάτσος!!!
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com