Μια «προχωρημένη» συνταγή για πίτσα.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 750γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 375ml νερό 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 35γρ ηλιέλαιο
- 35γρ γάλα εβαπορέ
- 15γρ ζάχαρη
- 8γρ αλάτι
Υλικά πίτσας:
- 10 γαρίδες Νο2 ή Νο3 καθαρισμένες
- 1 ματσάκι ρόκκα πλυμμένη
- 1 φινόκιο σε φέτες
- 1 λεμόνι ξύσμα
- 200γρ τυριά ανάμεικτα(π.χ μοτσαρέλλα,γκούντα,πεκορίνο)
- 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 10τμχ κάπαρη ή ελιές φιλεταρισμένες
- ελαιόλαδο
Πως την φτιάχνουμε:
Βάλτε λίγο απο το νερό,με τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ενα μπώλ και αφήστε το για 10΄περίπου να δουλέψει η μαγιά.
Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι,το ηλιέλαιο και το εβαπορέ,να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και στη συνέχεια ρίξτε και το μείγμα με τη μαγιά.
Αφήστε το στην άκρη σκεπάζοντας το με μια πετσέτα για μισή ώρα τουλάχιστον.
Καθώς φουσκώνει το ζυμάρι σας βάλτε σε ενα τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί αρκετά και ρίξτε τις γαρίδες με το φινόκιο και τσιγαρίστε για 1 λεπτό απο τη κάθε πλευρά,προσθέστε και το ξύσμα λεμόνι και αποσύρετε απ’τη φωτιά.
Ανάψτε το φούρνο να ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς.Όταν το ζυμάρι σας ειναι έτοιμο χωρίστε το στα δυο και ανοίξτε με τη βοήθεια του πλάστη στον πάγκο σας δυο πίτσες πάχους 2εκ.βάλτε και απ’τις 2 μεριές αλεύρι για να μη κολλάει στον πάγκο σας.
Τις ψήνετε μόνες τους για 10 λεπτά και στη συνέχεια τις βγάζετε και καλύπτετε το ψημένο ζυμάρι με τις γαρίδες ,το φινόκιο,τα τυριά,τα ντοματίνια και την κάπαρη ή τις ελίες.
Ψήστε στους 200 βαθμούς για 2-3 λεπτά ακόμα εως ότου λίωσουν τα τυρία και σερβίρετε με χοντροκομμένη ρόκα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com