Μια εύκολη, απλή και πεντανόστιμη συνταγή.
Τι θα χρειαστούμε:
- 600 γρ αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 500 γρ πέννες ριγκάτες
- 200 γρ μοτσαρέλα ή χαλούμι
- 3-4 κ.τ.σ τριμμένο πεκορίνο
- 1 κλωναράκι βασιλικό
- 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
- ελαιόλαδο
- ζάχαρη
- αλάτι
Πως τις φτιάχνουμε:
Βράστε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα,ρίξτε αλάτι και τα ζυμαρικά και βράστε τα al dente(ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας).
Για τη σάλτσα:Ζεστάνετε 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο σε ενα κατσαρολάκι,ρίξτε τις ντομάτες,2 φύλλα βασιλικού κομμένα με τα χέρια σας,την πιπερίτσα ψιλοκομμένη,2 κ.τ.γ ζάχαρη,ανακατέψτε και βράστε τη σάλτσα για 6-7 λεπτά.
Σε ενα τηγάνι βάλτε μια κ.τ.σ βούτυρο.Ρίξτε τα μακαρόνια και τη σάλτσα.Ανακατέψτε και προσθέστε το πεκορίνο να πάει παντού.Τελειώστε με τη μοτσαρέλα και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com