Μια πρωτότυπη συνταγή που θα λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 250 γρ μουστοκούλουρα σκληρά
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- Για την καραμέλα:
1ος τρόπος:2 ζαχαρούχο γάλα
2ος τρόπος:115 γρ βούτυρο
- 150γρ ζάχαρη μαύρη με μελάσσα
- 1 κουτί ζαχαρούχο
- 3 μπανάνες
- Για το γλάσσο:
- 250 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γρ κρέμα γάλακτος
Πως το φτιάχνουμε:
Τρίβετε τα μουστοκούλουρα και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο και το στρώνετε στη βάση ενός ταψιού ή πυρέξ.
Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείτε να κάνετε την καραμέλα.Ο πρώτος τρόπος ειναι να βάλετε σε αρκετό νερό τα κουτάκια και να τα αφήσετε να βράσουν για 3 ώρες σε χαμηλή φωτιά.Έπειτα τα αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε πάνω απο τη βάση.
Ο δεύτερος τρόπος ειναι:βάζετε σε ενα τηγάνι το βούτυρο να λιώσει και ρίχνετε τη ζάχαρη,όταν λιώσει ρίχνετε το ζαχαρούχο και ανακατεύετε για 3 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα πάνω απ΄τη βάση.Στρώνετε πάνω απ΄τη γέμιση τις μπανάνες κομμένες σε φέτες.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση αποσύρετε απ΄τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε.
Ρίξτε τη σοκολάτα πάνω απ΄τις μπανάνες και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Αν θέλετε το σερβίρετε με σαντιγύ.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com