Η πιο safe συνταγή για το παραδοσιακό ελληνικό έδεσμα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αγγούρια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 60 γρ ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.γ χυμό λεμόνι
- 1 κ.τ.γ ούζο
- 1 κ.τ.γ ξύδι απο λευκό κρασί
- 2 κ.τ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
Πως το φτιάχνουμε:
Ξεκινήστε τρίβωντας στον τρίφτη το αγγούρι και βάλτε το σε ενα σουρωτήρι αλατίζοντας το ελάχιστα ώστε να βγάλει τα υγρά του,για 15 λεπτά περίπου,να μη βγούν μετά στο τζατζίκι.
Σε ένα μπόλ βάλτε το γιαούρτι,το σκόρδο πολτοποιημένο,το λεμόνι,το ούζο και το ξίδι.
Προσθέστε το αγγούρι και σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να το αποροφήσει όλο.
Τέλος δοκιμάστε το αλάτι και προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Βάλτε το στο ψυγείο απ την προηγούμενη μέρα ώστε να βγάλει τα αρώματα του.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com