Σπιτικό «βρώμικο».
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 τεμάχια λουκάνικα Φραγκφούρτης
- 4 τεμάχια ψωμάκια για hot dog
- 4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 2 κ.τ.σ ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κ.τ.σ βαλσάμικο
- αλάτι
- κέτσαπ
- μουστάρδα
- ελαιόλαδο
Πως τα φτιάχνουμε:
Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και προσθέστε αλάτι.
Βάλτε τα λουκάνικα να βράσουν για 3 λεπτά.Σε ένα τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά(αν στη κουζίνα σας το υψηλό ειναι το 9,το βάζετε στο 6).
Σωτάρετε για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν και να βγάλουν τη γλυκάδα τους.Προς το τέλος προσθέστε τη ζάχαρη και το βαλσάμικο και ανακατέψτε για 2 λεπτά ακόμα.
Τέλος βάλτε λίγο τα ψωμάκια στον φούρνο να ζεσταθούν,τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με το λουκάνικο,τα κρεμμύδια και το τριμμένο καρότο.
Προσθέστε κέτσαπ και μουστάρδα,τυλίξτε με αλουμινόχαρτο και σερβίρετε τα ζεστά.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com