Ότι καλύτερο για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κοτόπουλο γύρω στο 1,5 κιλό
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 2 κλωνάρια σέλερυ
- Λίγα κλωναράκια μαίντανού
- 1 ½ φλυτζάνι ζυμαρικά ψιλά ή ρύζι
- 1κ.τ.γ κόρν φλάουρ
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε:
Πλένετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, προσθέστε τα λαχανικά και σκεπάστε με 3 λίτρα περίπου νερό, να καλύπτει βασικά το κοτόπουλο και αφήνετε να πάρει βράση. Ξαφρίζετε αφαιρώντας με μια τρυπητή κουτάλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου (το κοτόπουλο ειναι έτοιμο όταν εχει ξεκολλήσει το ψαχνό απο τα κόκκαλα). Αφαιρέστε το κοτόπουλο και το βάζετε σε μια πιατέλα και σκεπάστε το να το διατηρήσετε ζεστό.
Σουρώστε τον ζωμό και αφαιρέστε τα λαχανικά και βάλτε τα στην πιατέλα. Βάζετε ξανά τον ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζυμαρικό ή το ρύζι. Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι (10 λεπτά περίπου) και τραβήξτε απο τη φωτιά. Σε ενα μπώλ βάζετε το κόρν φλάουρ με το λεμόνι και ανακατεύετε, μετά ρίξτε τα αυγά και ανακατέψτε.
Παίρνετε λίγο απο τη σούπα και ρίχνετε στο μπώλ, 5 κ.τ.σ και μετά ρίχνετε τα υλικά του μπώλ στην κατσαρόλα και ζεσταίνετε λίγο ανακατεύοντας μέχρι να πήξει λίγο. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή και δίπλα την πιατέλα με το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Αν θέλετε ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα βάζετε μέσα στη σούπα.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο www.petros-syrigos.com