Η παραδοσιακή συνταγή.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500γρ σπαγγέτι
- 200γρ μπέικον καπνιστό σε κύβους ή πανσέτα
- 4 κρόκους αυγών
- 300γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 120 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κρόκο αυγού προαιρετικά ωμό απο πάνω
Πως την φτιάχνουμε:
Σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό, μόλις ετοιμαστεί το βάζουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνετε τα ζυμαρικά και βράζετε γύρω στα 8 λεπτά ( το κάθε πακέτο αναγράφει χρόνο μαγειρέματος, ακολουθήστε αυτό γιατί απο μάρκα σε μάρκα αλλάζει) και αφού βράζουν τα σουρώνουμε και τα βάζουμε κάτω απο τρεχούμενο νερό να τα κρυώσουμε.
Σε ενα τηγάνι μεγάλο ή κατσαρόλα βάλτε τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση ρίξτε τα αυγά και ανακατέψτε και στη συνέχεια τα μακαρόνια , προσθέστε την παραμεζάνα, το μπέικον, το μαιντανό αλάτι πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Αν δεν σας βολεύει στο τηγάνι μεταφέρετε τα υλικά σε ενα μπώλ.
Άν θέλετε πιο κρεμμώδη υφή κρατήστε λίγο απο το νερό που έβραζαν και προσθέστε στη σάλτσα οταν τα ανακατεύετε. Σερβίρετε με φλέικς παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά με ενα κρόκο αυγού.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο www.petros-syrigos.com