Μια συνταγή που θα λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο κανελόνια
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- 1 πράσο
- 2 μέτρια καρότα
- 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
- 1/2 λάχανο
- 4-5 κλωναράκια σέλερι
- 400 ml χυμό ντομάτας
- βραστό νερό
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ κάρυ
- λίγο μαϊντανό στο σερβίρισμα
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 σε αέρα και συγκεντρώνουμε όλα μας τα υλικά
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρό πάτο ξεκινάμε να σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο - αλατίζουμε. Μετά από 2-3 λεπτά και αφού ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τα καρότα, τις πιπεριές και το σκόρδο.
Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το λάχανο και το σέλερι. Μετά από 3-4 λεπτά, αφού έχουν μαραθεί αρκετά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και κλείνουμε το μάτι. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει (ο χυμός ντομάτας βοηθάει στο να μειωθεί η θερμοκρασία). Προσθέτουμε το κάρυ, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται.
Ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια και να τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
Αφού γεμίσουμε όλα τα κανελόνια, τη γέμιση που περισσεύει την ρίχνουμε από πάνω. Συμπληρώνουμε με βραστό νερό και λίγο ελαιόλαδο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 220 σε αέρα για 30-35 λεπτά, στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής