H πιο υγιεινή version του αγαπημένου γλυκού.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ κουβερτούρα
- 500 ml γάλα καρύδας
- 1 γεμάτη κ.σ λάδι καρύδας
- 2 τσιμπιές αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου)
- 1 κ.γ φυσική βανίλια
- 120 γρ ξηρούς καρπούς (πεκάν + αμύγδαλα)
- 60 γρ μελάσα ή Αγαύη ή μέλι ή πετιμέζι ή σιρόπι σφενδάμου
Πως το φτιάχνουμε:
Σε ένα τηγάνι καβουρντίζουμε τους ξηρούς καρπούς για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς
Σ΄ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε ελαφρώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα
Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μια μακρόστενη φόρμα με αποσπώμενη βάση. Εναλλακτικά, σε ένα μακρόστενο ταψάκι στο οποίο στρώνουμε λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Κόβουμε σε κομματάκια και διατηρούμε στο ψυγείο
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής