Κάθε ημέρα με εκπλήσσετε όλο και περισσότερο με τις ιδέες και τις συνταγές σας. Εκείνες που θεωρώ σίγουρα εύκολες, γρήγορες και επιτυχημένες είναι αυτές που μου στέλνουν οι άνδρες. Αυτή του Σπύρου, για το γνωστό και αγαπημένο κορμό με μπισκότα, το γνωστό μωσαϊκό, δοκιμάστε την!
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 κουτιά μπισκότα πτί-μπερ (μπορούμε και με digestive)
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 αβγό
- 1 βούτυρο
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή ούζο
Πως το φτιάχνουμε;
Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα, το αβγό χτυπημένο και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα για κορμό, ή αν δεν έχουμε φόρμα, τυλίγουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί διαμορφώνοντας το σε σχήμα κορμού.
Το αφήνουμε όλο το βράδυ να παγώσει στη κατάψυξη.
Χρήσιμη συμβουλή: Μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε θρυμματισμένα καρύδια.