Πρωτότυπο και λαχταριστό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ. μαύρη μπίρα
- 115 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. κακάο σε σκόνη
- 2 αυγά
- 160 γρ. γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
- 3 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κ/.γλ. μαγειρική σόδα
- 230 γρ. τυρί κρέμα
- 190 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Πως το φτιάχνουμε:
Σε τηγανάκι, ζεσταίνουμε τη μπίρα και το βούτυρο μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο και χτυπάμε με μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε καλά. Τα προσθέτουμε στο μείγμα μπίρας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει απαλό το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 22 εκ.
Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και κατόπιν ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για 5-6'. Όταν το κέικ έχει κρυώσει εντελώς, γλασάρουμε την κορυφή και τα πλάγια. Σερβίρουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής