Θα την λατρέψουν οι καλεσμένοι σας!
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 ολόκληρο και 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
- 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1 αυγό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 1/2 φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι
- 1 1/2 λίτρο ζωμό κότας ή νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σούπα.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄ να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄.
Στο μεταξύ πλάθουμε τον κιμά σε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια μπορούμε. Βγαίνουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι στη σούπα και τα κεφτεδάκια. Βράζουμε για 10΄. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής