Μια απλή συνταγή, ιδανική για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 1/2 λίτρο νερό και 1 βαθύ πιάτο κρύο νερό
- 1 φλιτζ. κριθαράκι σόγιας
- 6 κ.σ. ταχίνι
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι προαιρετικά
Πως την φτιάχνουμε:
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι σόγιας, να βράσει για περίπου 10΄.
Στη συνέχεια βάζουμε νερό σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε 2 κ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και το ταχίνι. Σιγά σιγά το αραιώνουμε (στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει, αλλά μετά θα γίνει πιο αραιό). Καθώς είναι ζεστό, συμπληρώνουμε ζεστή σούπα (ακολουθώντας τη διαδικασία που κάνουμε για το αυγολέμονο) και ανακατεύουμε καλά.
Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί για 10΄. Κατόπιν, ανακατεύοντας, ρίχνουμε μέσα με κουτάλα το αραιωμένο ταχίνι και αλατίζουμε. Προσοχή, δεν ξαναζεσταίνουμε τη σούπα γιατί θα κόψει το ταχίνι! Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και στάζουμε λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο πριν το απολαύσουμε ζεστό.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr και στο www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής