Οι εύκολες συνταγές και με λίγα υλικά νομίζω είναι οι αγαπημένες όλων μας. Έτσι είναι και αυτή που μοιράστηκε μαζί μας η φίλη Ευδοκία.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1/4 κούπας αλεύρι
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- Λίγο αλάτι
- Λίγη κανέλα
- 1/4 κούπας νερό
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι canola ή φυτικό λάδι (όχι ελαιόλαδο)
- 1 με 2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- 1 μικρή μπάλα παγωτό ή 1-2 κουταλιές σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Πως το φτιάχνουμε;
Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και την κανέλα σε μια πυρίμαχη κεραμική κούπα. Ανακατέψτε τα με ένα πιρούνι ή κουτάλι για να διαλυθούν όλοι οι σβόλοι.
Προσθέστε το λάδι, το νερό και τη βανίλια στην κούπα και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές.
Βάλτε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων σε δυνατή φωτιά μέχρι το μείγμα να είναι έτοιμο (περίπου για 1:40''). Ο χρόνος εξαρτάται ανάλογα με τον φούρνο μικροκυμάτων που έχετε, οπότε θα πρέπει να έχετε το νου σας στο brownie για να δείτε πότε θα είναι έτοιμο (ακόμα και όταν είναι ψημένο θα πρέπει να είναι ακόμα υγρό).
Αφήστε το να κρυώσει για λίγο και σερβίρετε, αν θέλετε, με παγωτό βανίλια ή με λίγη σαντιγί.
Χρήσιμη συμβουλή: Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια κεραμική κούπα γιατί κάποιο άλλο υλικό ίσως να μη ζεστάνει όσο πρέπει το brownie ή να το ζεστάνει υπερβολικά)