Η Νίκη μας έστειλε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σοκολατόπιτα, που είναι ιδανικό γλυκό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 αυγά
- 180 γραμμάρια ζάχαρη
- 60 γραμμάρια αλεύρι
- 30 γραμμάρια κακάο ή 100 γραμμάρια σοκολάτα.
- Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Πως το φτιάχνουμε;
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175-180 βαθμούς και στη φόρμα που έχετε διαλέξει να χρησιμοποιήσετε βάζετε το βούτυρο και έπειτα το βάζετε στην κουζίνα μέχρι να λιώσει.
Ανακατεύετε τα αυγά και τη ζάχαρη, χωρίς μίξερ. Προσέξτε, γιατί δεν χρειάζεται να γίνει κρέμα και να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Στο μείγμα προσθέτετε το αλεύρι, το ξύσμα και το κακάο ή τη λιωμένη σοκολάτα.
Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό.
Ψήνετε για 15-17 λεπτά, στους 175 βαθμούς.
Χρήσιμη συμβουλή: Μην ξεπεράσετε τον συγκεκριμένο χρόνο ψησίματος. Αν ψηθεί παραπάνω το αποτέλεσμα θα είναι να στεγνώσει πολύ το εσωτερικό και να σκληρύνει.