Ιδανική συνταγή μετά την κρεατοφαγία των εορτών.
Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. φιλέτο σολομού
- 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας άνθος αλατιού
- 1 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας πιπέρι
Πως τον φτιάχνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον άνηθο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύουμε. Βάζουμε το σολομό σε ένα μικρό κεραμικό σκεύος και τον καλύπτουμε με τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Όταν περάσει ο χρόνος, σκουπίζουμε το σκεύος από τα υγρά και αναποδογυρίζουμε το σολομό. Ξανασκεπάζουμε για άλλες 24 ώρες και συνεχίζουμε το μαρινάρισμα.
Στεγνώνουμε το σολομό που πλέον έχει αλλάξει χρώμα και τον αφήνουμε για 30΄ στην κατάψυξη. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τον κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και στη συνέχεια τις βάζουμε σε μπολ και τις καλύπτουμε με λάδι.
Σερβίρουμε το σολομό σκέτο με λίγο λεμόνι ή τον βάζουμε σε πράσινες σαλάτες.
Ευχαριστούμε για την παραχώρηση της συνταγής το www.argiro.gr και το www.mamapeinao.gr