Τι θα χρειαστούμε:
- 2 γλυκοπατάτες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 3/4 φλιτζ. κινόα μαγειρεμένη
- 1/4 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζ. καλαμπόκι
- 1/2 φλιτζ. ψίχουλα ψωμιού
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. σάλτσα μπάρμπεκιου
- 1 κ.γλ. κύμινο
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- ντομάτα
- μαρούλι
- ψωμί για μπέργκερ
Πως το φτιάχνουμε:
Ξεπλένουμε την κινόα σε πολύ νερό, τρίβοντας τους σπόρους με το χέρι ώστε να φύγει η πικρή γεύση της φλούδας. Στη συνέχεια στραγγίζουμε, τοποθετούμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και βράζουμε για 15 - 20 λεπτά (το μέγιστο) σε μέτρια θερμοκρασία. Απομακρύνουμε από το μάτι και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η κινόα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό. Στο σημείο βρασμού, ρίχνουμε την γλυκοπατάτα κομμένη σε κυβάκια και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Μεταφέρουμε την γλυκοπατάτα σε ένα μπολ και την λιώνουμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε την μαγειρεμένη κινόα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τα ψίχουλα, το σκόρδο, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, το κύμινο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε έξι μπιφτέκια σε ίδιο μέγεθος και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα και οι δύο πλευρές. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στα ψωμάκια, προσθέτουμε από μια φέτα ντομάτα και μερικές ροδέλες κρεμμύδι και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε για την παραχώρηση της συνταγής το www.mamapeinao.gr