Τι θα χρειαστούμε:
- 400γρ ζάχαρη
- 250γρ φρέσκο βούτυρο
- 90γρ κακάο
- 300γρ πραλίνα φουντουκιού
- 4 αυγά
- 200γρ αλεύρι
- 5γρ μπείκιν πάουντερ
- 5γρ αλάτι
- 5γρ καφέ εσπρέσσο σε σκόνη(προαιρετικά)
- 100γρ σοκολάτα σε τρίμματα
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Αφήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και το χτυπήστε το με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει για περίπου 10 λεπτά,ύστερα προσθέστε τα αυγά,το κακάο, τον εσπρέσσο,τα 100 γρ από την nutella και ομογενοποιείστε
Αφού έχετε κοσκινίσει το αλεύρι προσθέστε το στο μείγμα μαζί με το αλάτι,το μπέικιν πάουντερ και την σοκολάτα σε τρίμματα και ανακατέψτε απαλά.
Βουτυρώστε ένα μικρό ταψί και απλώστε το μείγμα.
Ψήστε για 35 λεπτά,στις άκρες πρέπει να είναι ψημένο καλά και στο κέντρο ελαφρώς υγρό.
Μόλις κρυώσει απλώστε και την υπόλοιπη nutella.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com