Μια παραδοσιακή συνταγή, για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 φύλλα χωριάτικα για πίτες
- 1 κιλό αρνί (μπούτι)
- ½ κιλό κρεμμύδια μικρά (στιφάδου)
- 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- ½ κιλό φέτα
- 1 φλυτζάνι ρύζι
- 3 αυγά
- 4 κ.τ.σ. βούτυρο λιωμένο
- αλάτι,πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε:
Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε μερίδες.
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα χαράζετε σταυρωτά
Τα βάζετε μάζι με το κρέας με μια κατσαρόλα με αλάτι και πιπέρι,τα τσιγαρίζετε καλά και ρίχνετε νερό και τα αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Βγάζετε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα,το αφήνετε να κρυώσει και και το ξεψαχνίζετε πετώντας τα κόκκαλα του.
Λιώνετε τα κρεμμύδια με ενα πιρούνι καθώς βράζουν μέχρι να γίνουν χυλός,προσθέτετε 3 κουταλιές λάδι,δυο φλυτζάνια χλυαρό νερό και λίγο αλάτι.
Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς για να μη κολλήσει.
Αφου βράσει και χυλώσει το μείγμα το βγάζετε απ τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Βάζετε σε μια λεκάνη τη φέτα και τη λιώνετε με πιρούνι.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το μισό τυρί,λίγο πιπέρι,το κρέας και ανακατεύετε.
Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί Νο 32 και στρώνετε τα δύο φύλλα, αλείφοντας τα ένα ένα με βούτυρο.
Χτυπάτε τα αυγά,τα προσθέτετε στο μείγμα και το ρίχνετε στο ταψί,απλώνοντας το σε όλες τις άκρες.
Στρώνετε απο πάνω τα άλλα δύο φύλλα,αλείφοντας τα με βούτυρο,ρίχνετε το υπόλοιπο τυρί στο μέρος των φύλλων που εξέχει και τα γυρίζετε προς τα μέσα κλείνοντας το τυρί μέσα.
Ψήνετε την πίτα στους 170 βαθμούς για 1 ½ ώρα.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com