Παραδοσιακή και πεντανόστιμη.
Τι θα χρειαστούμε:
- 3 ½ φλυτζάνια αλεύρι
- 3 φλυτζάνια γάλα
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- ½ ματσάκι δύοσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 4 αυγά
- ½ κ.τ.γ κανέλα
- αλάτι,πιπέρι
- 300γρ φέτα(κατά προτίμιση)
Πως την φτιάχνουμε:
Ρίχνετε το γάλα σε μια λεκάνη,προσθέτετε το αλεύρι,τη φέτα(αν θέλετε να βάλετε)το ελαιόλαδο,τα αυγά χτυπημένα,τα κρεμμύδια,το δυόσμο,τη κανέλα το αλάτι και το πιπέρι.
Τα ανακατεύετε ελαφρά όλα μαζί.
Αλείφετε ενα ταψί Νο 30 με λάδι και ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και στρώνετε.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Αφήνετε να κρυώσει η πίτα,την κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε κρύα.
Άν θέλετε μπορείτε στο τέλος να της ρίξετε απο πάνω μισή κουταλίτσα μέλι στο κάθε κομμάτι.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com