Ένα συνοδευτικό που ταιριάζει με όλα τα κυρίως πιάτα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 130 γρ γκούντα ή ένταμ
- 120 γρ καπνιστό μετσοβόνε
- 4 κρόκους αυγού
- 4 ολόκληρα αυγά
- 100 βούτυρο (θερμοκρασία δωματιου)
- 70-80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πως το φτιάχνουμε:
Τρίψτε τα τυριά και βάλτε τα σε ένα μπώλ και ανακατέψτε με τα αυγά, το βούτυρο και το αλεύρι.
Σε ατομικά μπολάκια μιας χρήσης ή ακόμα και σε ενα ταψάκι βουτυρώστε τα μπολάκια και στη συνέχεια αλευρώστε και βάλτε τη γέμιση με τα τυριά.
Ψήστε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο γ για 10 λεπτά και σερβίρετε ζεστό. Μπορείτε να το συνδυάσετε με μια κουταλιά πέστο βασιλικού.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com