Μια ωραία πρόταση για το γιορτινό τραπέζι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 100 γραμ. σπανάκι baby
- 100 γραμ. κατσικίσιο τυρί
- 1 λόλα κόκκινη
- 1 λόλα άσπρη
- 80 γραμ. παρμεζάνα κομμένη σε φλέικς
- 30 γραμ. καρύδια (σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια)
- 30 γραμ. σπόρους ροδιού
- 30 γραμ. κράνμπερις
- Για το ντρέσινγκ:
- 2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα βαλσάμικο ρόδι
- 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο λευκό
- 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε:
Πλένετε και κόβετε τα σαλατικά σε μεγάλα κομμάτια. Κόβετε τη παρμεζάνα σε λεπτές φέτες με τη βοήθεια ενός πατατοκαθαριστή. Χτυπάτε τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ. Βάζετε όλα τα υλικά σε μία σαλατιέρα, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα τα καρύδια, τους σπόρους ροδιού και το κατσικίσιο τυρί.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com