Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή.
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε φέτες
- 3 πιπεριές πράσιμες κομμένες κατα μήκος
- 2-3 φρέσκιες ντομάτες ή κονσέρβα
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- ¼ λάχανο σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
- 1κ.τ.σ πελτέ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
- μπούκοβο
- αλάτι,πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.τ.γ ζάχαρη
- 1 ματσάκι μαιντανό χοντροκομμένο
- 2 κ.τ.σ. γιαούρτι(προεραιτικά)
Πως το φτιάχνουμε:
Σε μια κατσαρόλα φαρδία σοτάρετε σε δυνατή φωτιά σε ελαιόλαδο το λουκάνικο να πάρει καλό χρώμα και το αποσύρετε σε ενα πιάτο.
Στη συνέχεια ρίχνετε το λάχανο,το κρεμμύδι,το σκόρδο και τον πελτέ και τα σοτάρετε καλά.Ρίχνετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέστε τη ζάχαρη,τη ντομάτα,τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Προσθέστε τα λουκάνικα και συνεχίστε για 2 λεπτά ακόμη το βράσιμο.Τέλος προσθέστε το γιαούρτι και σερβίρετε το ζεστό.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο www.petros-syrigos.com