Εύκολη και γρήγορη συνταγή
Τι θα χρειαστούμε:
- 100γρ Ζάχαρη άχνη
- 500γρ Βούτυρο γάλακτος
- 2 κρόκοι αυγού
- 1 αυγό ολόκληρο
- 2 βανίλιες
- 1/3 φλυτζάνι κονιάκ
- ½ κ.τ.γ σόδα
- 250 γρ αμύγδαλο
- 850 γρ αλεύρι μαλακό
- ½ kg άχνη
- 2 βανίλιες
Πως τους φτιάχνουμε:
Ψήστε το αμύγδαλο για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς
Βάλ΄τε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και τα χτυπήστε για 10΄.
Προσθέστε έναν έναν τους κρόκους,και στη συνέχεια το ολόκληρο αυγό
Προσθέστε τις βανίλιες και 2 κ.σ. από το αλεύρι με την προσθήκη του κονιάκ.
Διαλύστε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίξτε στο μίξερ
Τους ψήνετε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για περίπου 35΄.
Κοσκινίζετε λίγη λίγη την άχνη µε τη βανίλια
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο www.petros-syrigos.com