Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή φέτος και θα με θυμηθείτε…
Τι θα χρειαστούμε:
- 650 γρ βούτυρο φρέσκο
- 525 γρ ζάχαρη
- 2 πορτοκάλια ξύσμα
- 2 δόσεις βανίλια
- 2 γρ μοσχοκάρυδο τριμμένο σε σκόνη
- 1 γρ μαστίχα τριμμένη σε σκόνη
- 10 γρ μαχλέπι τριμμένο σε σκόνη
- 350 γρ αυγά
- 135 γρ γάλα
- 50 γρ κονιάκ
- 900 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
- 15 γρ μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ καρύδι χοντροκομμένο
Πως την φτιάχνουμε:
Τοποθετήστε το βούτυρο,την ζάχαρη,το πορτοκάλι ξύσμα,τις βανίλιες,το μοσχοκάρυδο,την μαστίχα και το μαχλέπι στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και το δουλεύετε αρχικά για ένα λεπτό στην 1η ταχύτητα και ανεβάζετε σταδιακά στην τελευταία ταχύτητα και χτυπήστε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Ανακατέψτε τα αυγά με το κονιάκ σε μια μπασίνα και βάλτε και αυτά στο μίξερ και να ομογενοποιηθούν. Αφαιρέστε το σύρμα από τον κάδο του μίξερ και προσθέστε το αλεύρι με τα καρύδια και το μπείκιν πάουντερ και ανακατέψτε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώστε ένα ταψί και ρίξτε λίγο αλεύρι να πάει παντού ώστε να μην κολλήσει το μείγμα και προσθέστε την ζύμη. Ψήστε στους 170 για 45’ Μπορείτε να την γαρνίρετε με διάφορους τρόπους,με ζάχαρη άχνη είναι ο πιο κλάσσικος,με γλάσσο σοκολάτας ή με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο www.petros-syrigos.com