Κλασική συνταγή και πάντα γίνεται ανάρπαστη
Τι θα χρειαστούμε:
- 4 φύλλα σπιτικά ή φύλλο κρούστας ή 350γρ κανταίφι
- 2 φλυτζάνια κασέρι τριμμένο
- ½ κιλό φέτα
- 2 φλιτζάνια γραβίερα τριμμένη
- 3 φλυτζάνια γάλα
- 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 4 αυγά
- αλάτι,πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε:
Αλείφετε ενα ταψί Νο 30 με βούτυρο.Απλώνετε δυο σπιτικά φύλλα ή τέσσερα φύλλα κρούστας ή το μισό κανταίφι αλείφοντάς τα όλα με βούτυρο.
Βάζετε τη φέτα σπάζοντας τη σε κομμάτια και τα υπόλοιπα τυριά σε ενα μπώλ.Τα ανακατεύετε και τα απλώνετε πάνω στα φύλλα.
Απο πάνω στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα,αλείφοντας τα πάλι όλα με βούτυρο.Χτυπήστε τα αυγά σε μπώλ και προσθέστε το γάλα.
Ρίχνετε λίγο αλάτι,πιπέρι,χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και την περιχύνετε με το μείγμα.
Την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 40 λεπτά περίπου.
Κόβετε την πίτα σε κομμάτια και σερβίρετε.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com