Μια υπέροχη ιδέα για ένα οικογενειακό τραπέζι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 ½ κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
- 10 μεγάλες πατάτες ή 20 πατάτες baby
- 1 φλ.ελαιόλαδο
- 2 καρότα κομμένα κυδωνάτα
- 2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
- 2 λεμόνια τον χυμό τους
- 1κ.τ.γ ρίγανη
- 2κ.τ.γ θυμάρι φρέσκο
- 2κ.τ.γ δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2κ.τ.σ μουστάρδα
- 300ml νερό ή ζωμό κότας
- αλάτι,πιπέρι
Μαρινάδα για το κατσικάκι:
- 120ml κόκκινο κρασί
- 120ml ξύδι απο κόκκινο κρασί
- 60 ml ελαιόλαδο
- 15γρ ζάχαρη
- 6γρ μέντα ξερή
- 5γρ αλάτι
- 2γρ κεδρόμηλα
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 φέτες κρεμμύδι
- 1 κλωνάρι μαιντανό
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
Πως το φτιάχνουμε:
Σε ένα μπόλ βάζετε την μουστάρδα και με ένα σύρμα ξεκινήστε το χτύπημα,προσθέστε σιγά σιγά το λεμόνι,το ελαιόλαδο,τη ρίγανη,το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
Έχετε λοιπόν μια μαρινάδα έτοιμη πηχτή για τις πατάτες.
Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες και βάλτε τις σε ένα ταψί μαζί με τα καρότα,τα κρεμμύδια και ανακατέψτε τα καλά με την μαρινάδα.
Για τη μαρινάδα του κρέατος ανακατέψτε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάλτε το κατσικάκι σε ενα σκεύος με τη μαρινάδα στο ψυγείο απο 2 ώρες έως μια μέρα.
Έχοντας ρίξει τις πατάτες,τα καρότα και τα κρεμμύδια στο ταψί,βάλτε απο πάνω το μαριναρισμένο κατσικάκι προσθέστε το νερό ή το ζωμό κότας και σκεπάστε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και γάστρα.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Έπειτα ξεσκεπάστε το ταψί,χαμηλώστε στους 180 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 1 ώρα περίπου,μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com