Παραδοσιακή συνταγή που αγαπούν όλοι!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό αρνίσιο μπούτι σε μερίδες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1 λεμόνι
- 1κ.τ.γ ρίγανη
- 1 ματσάκι μαίντανο
- ½ φλ. χυμό λεμόνι
- 10 ντοματίνια
- 1 ματσάκι θυμάρι
- 250γρ κεφαλοτύρι κομμένο σε κομμάτια
- λαδόκολλες
- αλάτι,πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Κόβετε το κρέας σε μικρές μερίδες και τις βάζετε σε μια λεκάνη.
Αλείψτε το με λεμόνι και προσθέστε ελαιόλαδο,τη ρίγανη,τον μαιντανό,το σκόρδο αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά. Παίρνετε λαδόκολλες και τις κόβετε ανάλογα με το μέγεθος κάθε μερίδα
Σε κάθε κομμάτι λαδόκολλας βάζετε μια μερίδα κρέας,λίγο θυμάρι,δυο ντοματίνια και ένα κομμάτι κεφαλοτύρι.
Κλείνετε τις άκρες και τις τυλίγετε σε πακετάκι.
Αλείφετε με λάδι ενα ταψί και τοποθετείτε τα πακετάκια ετσι ώστε το τυρί να βρίσκεται στο πάνω μέρος.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 ½ ώρες.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην σελίδα του www.petros-syrigos.com