Μην σας ακούγεται δύσκολο, είναι εύκολο να το φτιάξετε και πεντανόστιμο.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ ρύζι μπασμάτι
- 3 αυγά
- 200γρ αρακά κ.τ.ψ
- 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια
- 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
- Αλάτι-πιπέρι
- 3 κ.τ.σ βούτυρο
- 3κ.τ.σ σόγια σως
Πως το φτιάχνουμε:
Βράστε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό al dente βάση των οδηγιών που έχει η συσκευασία.Στραγγίξτε το και αφήστε το στην άκρη.
Σπάστε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ. Βάλτε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να κάψει καλά και ρίχτε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μέσα και ανακατέψτε συνέχεια για να μην κολλήσουν τα υλικά.
Προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε να ανακατεύετε. Ρίξτε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια έτσι ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα και να ψηθούν τα αυγά.
Αλατοπιπερώστε, προσθέστε και τη σόγια, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο www.petros-syrigos.com