Ποιος μπορεί να πει όχι σε αυτό;
Τι θα χρειαστούμε:
- 6 μέτρια κολοκύθια
- 2 κούπες αλεύρι
- 2κ.τ.σ κόρν φλάουρ
- αλάτι
- πιπέρι
- κρύο νερό
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σώς:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1κ.τ.σ άνιθο
- 1 λεμόνι το χυμό του
- αλάτι
Πως τα φτιάχνουμε:
Κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες το κολοκύθι. ΄Αν έχετε μαντολίνο μπορείτε να τις κόψετε εκεί, αν όχι κόψτε με το μαχαίρι πολύ λεπτές φέτες ωστέ οταν τις σηκώνετε σχεδόν να ειναι διάφανες. Βάλτε το τηγάνι σας να καίει και σε ενα πιάτο ρίξτε το αλεύρι καιτο κόρν φλάουρ και αλευρώστε τις φέτες απο τα κολοκύθια. Στη συνέχεια τινάξτε πολύ καλά ωστε να μη μείνει περιττό αλεύρι και μυρίζει. Αφού έχετε τινάξει καλά τις φέτες, δοκιμάστε το λάδι σας ρίχτοντας μια φέτα στο τηγάνι, αν μείνει κάτω περιμέντε να κάψει καλύτερα,αλλιώς αν ανέβει το λάδι σας ειναι έτοιμο.
Αφού έχετε αλευρώσει τις φέτες, παίρνετε όσες περισσότερες μπορείτε ανάμεσα στα δάχτυλα σας χωρίς να ακουμπάει η μια την άλλη και βουτήξτε στο νερό και αμέσως στο τηγάνι. Το τηγάνι πρέπει να εχει αρκετό λάδι ωστε να κολυμπάει το κολοκύθι.
Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας ανακατέψτε μαι δύο φορές και σε περίπου 3 λεπτά το πολύ ειναι έτοιμα. Όταν ειναι έτοιμα βάλτε τα σε αποροφφητικό χαρτί για να μην κρατήσουν λάδι.
Για τη σώς Ανακατέψτε όλα τα υλικά και σερβίρετε δίπλα απ΄τα κολοκύθακια.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο www.petros-syrigos.com