Σοκολατένια και λαχταριστά!
Τι θα χρειαστούμε:
- 150 γρ αλεύρι
- 2 γρ σόδα
- 1 πρέζα ξινό
- 40 γρ κακάο
- 120 γρ ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
- 30 γρ σπορέλαιο
- 180 γρ ξινόγαλο
- 2 βανίλιες
Για τη βουτυρόκρεμα:
- 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
Πως τα φτιάχνουμε:
Περνάτε απο κόσκινο το αλεύρι,τη σόδα,το ξινό,το κακάο,τη ζάχαρη,το αλάτι και τις βανίλιες μέσα σε ένα μπόλ.
Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύετε καλά το λάδι με το αυγό και μετά ρίχνετε και το ξινόγαλο και ανακατεύετε.Με μια μαρίζ αναμειγνύετε ολα τα υλικά απο τα δυο μπόλ.
Στρώνετε σε ταψί μια λαδόκολλα και με ενα κουτάλι ή μια σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνετε 20 μπισκότα 10 σε κάθε ταψί αλλα αφήστε χώρο γιατί απλώνουν.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 13 λεπτά περίπου.Τα απλώνετε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.
Σε ενα μίξερ χτυπάτε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέστε σε 3 δόσεις την άχνη ωστε να προλαβαίνει να αποροφάται.
Ρίξτε τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα εως ότου γίνει μια αφράτη κρέμα.Γεμίστε τα μπισκότα με μια κουταλιά της σούπας και σκεπάστε με το άλλο μπισκότο.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο www.petros-syrigos.com