Ωραία ιδέα ακόμα και για πρωινό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 μέτριο μπρόκολο
- 10-12 ντοματίνια
- 6 αυγά φρέσκα
- 150 γρ φέτα μαλακή
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- ψιλοκομμένος μαιντανός
- 1 κ.τ.γ θυμάρι φρέσκο
- αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Χωρίστε το μπρόκολο σε μπουκετάκια.
Βράστε τα σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 6 λεπτά και βγάλτε τα σε ενα μπόλ που έχετε βάλει κρύο νερό με πάγο,για να κόψετε τον βρασμό τους.
Σε ένα τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο και ρίξτε τα ντοματίνια που έχετε κόψει στη μέση και τσιγαρίστε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Έπειτα προσ΄θεστε και το μπρόκολο και σωτάρετε ελάχιστα.
Στα κενά που έχει το τηγάνι σπάστε προσεχτικά τα αυγά και αφήστε τα να ψηθούν για 10 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Γαρνίρετε με μαιντανό και θυμάρι και αλατοπιπερώστε.Σερβίρεται ζεστό.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.petros-syrigos.com