Είναι εύκολο και πεντανόστιμο, αξίζει να το δοκιμάσετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- ½ κιλό ρεβίθια αποφλοιωμένα
- 1 κουτ. σούπας σόδα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας κολίανδρο ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Ψωμακια για burger
Πως το φτιάχνουμε:
Βάλτε από το βράδυ τα ρεβύθια στο νερό μαζί με την σόδα και την επόμενη τα βράζετε χωρίς όμως να λιώσουν.
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι που το προσθέτετε στο τέλος και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ ,του ρίχνετε το αλεύρι αν έχει βγει αραιό, και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Έπειτα, πλάθετε ένα-ένα τα φαλάφελ και τους δίνετε στρογγυλό σχήμα. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν αρκετά. Τέλος, βάζετε τα φαλάφελ ανάμεσα στα ψωμάκια και προσθέστε υλικά της αρεσκίας σας ,όπως ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, γιαούρτι κ.τ.λ.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://www.petros-syrigos.com/