Γιατί η τέλεια ζύμη έχει συνταγή!
Τι θα χρειαστούμε:
- 750γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 375ml νερό 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 35γρ ηλιέλαιο
- 35γρ γάλα εβαπορέ
- 15γρ ζάχαρη
- 8γρ αλάτι
Πως το φτιάχνουμε:
Βάλτε λίγο απο το νερό,με τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ενα μπώλ και αφήστε το για 10΄περίπου να δουλέψει η μαγιά.
Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι,το ηλιέλαιο και το εβαπορέ,να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και στη συνέχεια ρίξτε και το μείγμα με τη μαγιά.
Αφήστε το στην άκρη σκεπάζοντας το με μια πετσέτα για μισή ώρα τουλάχιστον.
Όταν το ζυμάρι σας ειναι έτοιμο χωρίστε το στα δυο και ανοίξτε με τη βοήθεια του πλάστη στον πάγκο σας δυο πίτσες πάχους 2εκ. βάλτε και απ’τις 2 μεριές αλεύρι για να μη κολλάει στον πάγκο σας.
Το ζυμάρι αυτό θέλει περίπου 13 λεπτά ψησίματος στους 200 βαθμούς(αναλόγως και τα υλικά που βάζετε στη πίτσα)
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://www.petros-syrigos.com/