Υπάρχει κανείς που να μην του αρέσει αυτό το γλυκό;
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 4 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 baking powder
- 1 αυγό
- 1 συσκευασία βούτυρο
- ξύσμα πορτοκαλιού & λεμονιού
- 1 βανίλια
Για τη γέμιση:
- 5 μήλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- χυμό ½ λεμονιού
- 1 κουταλάκι κανέλα
- άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Πως την φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε. Ρίχνουμε σε αυτά το χυμό λεμονιού (για να μη μαυρίσουν), τη μια κούπα ζάχαρη και τη κανέλα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τη δεύτερη κούπα ζάχαρη και το βιτάμ (θερμοκρασία δωματίου).
Χτυπάμε στο μίξερ, τα δυο υλικά να αφρατέψουν και μετά ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1’ λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, το baking powder και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι.Η ζύμη μας θα γίνει τριφτή. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε τα 2/3 της ζύμης.
Προσθέτουμε το μείγμα των μήλων και από επάνω σκεπάζουμε με την υπόλοιπή ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για ½ ώρα και στους 170ο C, για άλλη ½ ώρα.
Αφού κρυώσει, τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με άχνη.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook