Μια πρωτότυπη ιδέα για σαλάτα!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 φλιτζάνι καρύδια καβουρδισμένα
- 240 γρ. μπέικον
- 3 μεγάλα ώριμα αχλάδια
- 2 φλιτζάνια κρασί Porto
- 1 μικρό κρεμμυδάκι σε φετούλες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (συν ελάχιστο ακόμη για το ψήσιμο)
- 3 κ.σ. κόκκινο ξίδι
- 1 λόλα
- 1 ματσάκι ρόκκα
- 1 μικρό μαρούλι
- 3/4 του φλιτζανιού μπλε τυρί τριμμένο
Πως την φτιάχνουμε:
Προθέρμανε το φούρνο σου στους 160oC. Άπλωσε τα καρύδια σε λαδόκολλα και καβούρδισε για περίπου 5 λεπτά.
Σόταρε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό σκεύος για λίγα λεπτά να γίνει τραγανό. Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί και άφησε να στραγγίξει.
Προθέρμανε το γκριλ σου, κόψε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες, λάδωσε ελαφρά και ψήσε ώσπου να πάρουν χρώμα από της γραμμές της σχάρας.
Βάλε το κρασί με το κρεμμυδάκι σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 10 λεπτα και να "σωθεί", να μείνει 1/2 φλιτζάνι. Άφησε να κρυώσει.
Πρόσθεσε στο κρασί το ελαιόλαδο και το ξίδι. Ανάμειξε καλά και αλατοπιπέρωσε.
Πλύνε και καθάρισε τα λαχανικά σου (μπορείς να διαλέξεις ότι θέλεις εσύ) κόψε σε χοντρά κομμάτια και βάλε σε μεγάλη σαλατιέρα (Η ποσότητα της συνταγής είναι για πολύ μεγάλη σαλάτα)
Πρόσθεσε το τυρί, τα καρύδια, το μπέικον και τη σως πόρτο, φρόντισε να πάει σε όλα τα λαχανικά και σερβίρετε .
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook