Πολλοί φίλοι και πολλές φίλες που γράφετε πως σας αρέσουν οι εύκολες και γρήγορες συνταγές, αφού δεν θέλετε να αφιερώνετε όλη την ημέρα στην κουζίνα αλλά παράλληλα προτιμάτε να απολαμβάνετε γλυκά που φτιάχνετε μόνοι σας. Μια συνταγή εύκολη και γρήγορη είναι και αυτή που μοιράζεται μια αναγνώστρια μαζί μας, για τιραμισού.
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
- 1 κονσέρβα σαντιγί
- 1 κρόκο αβγού
- 1 συσκευασία τυρί –κρέμα
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
Πως το φτιάχνουμε;
Χτυπάμε στο μίξερ, τη σαντιγί, τον κρόκο, το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
Σε ένα δεύτερο σκεύος, βάζουμε 400 ml νερό και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μέσα σε αυτό το μείγμα διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ.
Βουτάμε τα μπισκότα μέχρι να μουσκέψουν.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα πυρέξ ή σε ένα μεγάλο γυάλινο σκεύος φύλαξης τροφίμων. Για να στρωθούν σωστά μπορεί να χρειαστεί να κόψετε κάποια μπισκότα.
Βάζουμε μια στρώση κρέμα, και ξανά μια στρώση μπισκότα και τελειώνουμε στρώνοντας την υπόλοιπη κρέμα.
Στο τέλος πασπαλίζουμε το γλυκό μας με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο.
Tip: Όσο περισσότερο το αφήσουμε στο ψυγείο να κρυώσει, τόσο πιο απολαυστικό θα γίνει.